Omega 3 aloe vera

Az Omega 3 aloe vera széles termék palettájának a Forevernek a készítményei között is megtalálható termék.  Az Omega zsírok olyan zsírsavak, melyek kémiai szerkezetében egy vagy két kettős kötés található. Ezek a kettős kötések segítik elő, hogy a zsírsavak egyedülálló módon fejtsék ki hatásukat az emberi szervezetben. Az Omega 3 zsírsav kettős kötése a 3. helyen, míg az Omega 6-é a 6. helyen található. Annak ellenére, hogy mind két típusú Omega zsírsav létfontosságú a szervezet számára, az étkezési szokásaink, kultúránk miatt rengeteg Omega 6-ot fogyasztunk azonban Omega 3-at viszont alig. Ez a felborult egyensúlyi helyzet számos megbetegedést idézhet elő.

Miért Omega 3 aloe vera készítményeknél?

Az Omega 3 alapvető fontosságú az emberi egészséghez és a fejlődéshez, azonban, mivel a test nem képes ennek előállítására, így csak az élelmiszerek vagy az étrend-kiegészítők útján fogyasztható. Fontos az agy és idegrendszer megfelelő fejlődéséhez, mely szakasz körülbelül 14 éves korig tart. Az egészségesen fejlődő idegrendszernek köszönhető a nyugodt, kiegyensúlyozott viselkedés is. Ezért a hiperaktív gyerekek számára különösen javasolt omega-3 tartalmú étrend-kiegészítő fogyasztása is.

Ezen kívül a növényi eredetű, telítetlen zsírok, (olívaolaj), illetve a mélytengeri halakból (lazac) származó zsírsavak kifejezetten védő hatást nyújtanak a szívbetegségekkel szemben is.

Ehhez érdemes megfontolni olyan étrend kiegészítők szedését, mint a Forever Artic Sea.

Omega 3 zsírsavak fontossága

AzOmega 3 zsírsavak számos tápláló és egészséges ételben megtalálhatóak, így segítségükkel könnyen támogathatjuk egészségünket és fenntarthatjuk a jó közérzetünket.

A legfőbb Omega-3 zsírsav források:

  • tengeri halak (lazac, tonhal, szardínia, laposhal)
  • algák, krillek
  • bizonyos növények (lenmag, dió, brazil dió, szójabab, tökmag, olívabogyó)

Az omega-3 zsírsavak feladatai közé tartozik a szervezet gyulladáscsökkentése, de ezen túlmenően csökkenti az arthritis, a depresszió, a szívbetegségek és bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatát is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Omega-3_zs%C3%ADrsavak

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom