Ekcéma kezelése aloe verával

Vajon az ekcéma kezelése aloe verával is történhet? Az aloe verát manapság csodaszernek tartják, de már az ókori egyiptomiak is a halhatatlanság növényének tekintették. Régóta ismert, hogy a leveleiből préselt gél felgyorsítja a bőr különféle sérüléseinek, elváltozásainak gyógyulását, de az aloe méregtelenítő, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatásával más problémák kezelésében is eredményes. Az aloe vera belsőleg és külsőleg alkalmazva is igazán hatékony, számos betegség megelőzhető, illetve a betegség okozta panaszok enyhíthetők használatával.

Ekcéma kezelése aloe verával

Az ekcéma a bőr felszínes gyulladása, amely hólyagokat, bőrpírt, duzzanatot, nedvedzést, pörkképződést, hámlást és rendszerint viszketést okoz. A kontaktekcéma a bőrrel érintkező anyagok által kiváltott gyulladás. Okai lehetnek: leginkább egyes anyagok, vagy irritáció, illetve allergia is okozhatja. Az allergén azonosításához gyakran több bőrteszt elvégzésére is szükség lehet.

Tünetei lehetnek: vörös bőr, hólyagos bőrfelszín, viszketés, bőr duzzanat, hólyagképződés, de akár még váladékozó bőr is.

A kínzó bőrpanaszok kezelése természetes módszerekkel is történhet

Melyek ezek?

  • probiotikus hatású ételek – mert az nem csak az emésztésnek, de még a bőrnek is jót tesz, mivel visszaállítja a szervezet belső egyensúlyát, ezáltal csökkentve a benne lévő gyulladásokat is.
  • kókuszolaj – arcra és testre kenve is használható, mely alkalmazásával a bőr állapota látványosan javulhat
  • halolaj – a benne található Omega 3 zsírsavak jótékony hatása az egész szervezetre jótékonyan hat
  • aloe vera – Gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatása miatt hűsít, valamint enyhíti a viszketést is.

Aloe vera gyulladásra

Az aloe vera számos összetevőjének köszönhetően gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatású. Összehúzó és természetes antibakteriális, fájdalomcsillapító hatásával hozzájárul a sebek gyors gyógyulásához is

Minden bőrtípusra és bőrproblémára nagyszerű megoldás lehet az aloe. Egy darabot a növény leveléből vágjunk ketté, és dörzsöljük át vele finoman a problémás bőrfelületet.  

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_alo%C3%A9

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom