Az aloe verás turmix – mint, ahogy számos zöldséges, gyümölcsös turmix – nagyon egészséges. Nagy előnye, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban igazán gazdag, mely által erősíti az immunrendszert és a gyomorproblémákra is jótékony hatású lehet. Továbbá pillanatok alatt elkészíthető és nem igényel komolyabb előkészületet sem. Többféle turmix létezik aloéval is, érdemes kísérletezni, hogy az egyéni ízléseknek, esetleges problémáknak megfelelően mi kerüljön bele.

Aloe verás turmix receptek

Zöld turmix

Hozzávalók:

  • 1 kupaknyi aloe vera gél
  • 10 dkg uborka összedarabolva
  • 1 marék spenót
  • 1 pohár szénsavmentes ásványvíz
  • citrom, vagy lime leve ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Az uborka darabokat a vízzel elkezdjük összeturmixolni, majd hozzáadjuk az aloe vera gélt és az alaposan megmosott, majd leszárított spenótot is.
  2. Miután jól összeturmixoltuk, a citrom vagy lime levével tovább ízesíthető.
  3. Esetleg pici sót is lehet tenni bele, de ez már igazán egyéni ízlés kérdése. Jégkockával, vagy behűtve nagyon finom, egészséges ital, bármely napszakban.

Belsőleg alkalmazva az aloe vera nyugtatja az emésztőrendszert, de akárcsak az uborka remekül hidratál is. Továbbá szinten tartja a vércukrot cukorbetegeknél és hozzájárul a koleszterin csökkentéséhez is.

Aloe verás turmix a levélből

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. Az alaposan megmosott aloé levelét meg kell hámozni a külső héjtól és a levél széleken lévő szúrós tüskéket is el kell távolítani.
  2. A levél belsejében található zseléről még a külső sárgás részt is le kell tisztítani. Ez a latex aloin, mely hasmenést vagy görcsöket is okozhat. Állapotos nőknek ellenjavallt, mivel méhösszehúzódásokat idézhet elő. Emésztőrendszeri problémák esetén és gyerekeknek is kerülendő.
  3. A kinyert zselét alaposan meg kell mosni, majd apró darabokra kell vágni.
  4. 1 dl szénsavmentes ásványvízzel vagy szűrt vízzel, esetleg a teával össze kell turmixolni.
  5. Egy erősen habos állagú italt kapunk így, melyet hagyni kell leüllepedni, letisztulni.
  6. Ezt követően mézzel, citrom levével és mentával tovább ízesíthető.
  7. Jégkockával, vagy behűtve azonnal fogyasztható.

Igazi vitamin és ásványi anyag bomba. Viszont mivel egyes bélrendszeri megbetegedésekre kedvezőtlen hatást gyakorolhat, – ilyen problémákban szenvedőknél érdemes fogyasztása/készítése előtt háziorvossal konzultálni.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_alo%C3%A9

Vissza a kategória cikkeihez