Aloe vera vitamin

Az aloe vera vitamin tartalma igazán gazdag, többek között ezért is tartják csodanövénynek, illetve a számos jótékony hatása miatt. Az utóbbi időben nagyon népszerű lett, így sokan otthon, cserépben nevelik, hiszen gondozása nem túl bonyolult. Ráadásul kéznél van, ha szükség van rá, hiszen az aloe vera jótékony hatása közismert. Elsősorban kisebb háztartási balesetek (horzsolások, ficamok, égési sérülések, de pattanások, herpeszek) esetén hatásos, így főleg jó, ha van belőle otthon.

Aloe vera vitamin

A vitaminok nagy számban képviseltetik magukat az aloéban. Mindenekelőtt az A-, C- és E-vitamin, amelyek antioxidánsként fejtik ki hatásukat, vagyis védenek a szabad gyökök pusztító hatásaitól.

A B-vitaminok közül főleg a B1-, B2-, B3-, B6- és B9 vitamin található meg benne. Ezek mindegyikének fontos szerepe van az anyagcsere folyamatok szabályozásában és a vörösvérsejtek képzésében. Főképpen a B9 vitamin, a folsav az, amely közvetlen hatást gyakorol a vörösvértestek képződésére. Valamint fontos szerepe van az idegi szövetek kialakulásának folyamatában. Ezért is javasolják a várandós nőknél, hogy elősegítsék a születendő gyermek fejlődését.

A B12 vitamint is kimutatták a növényben, mely fontos sebösszehúzó összetevő, illetve a vérszegénység ellen is segítség, továbbá a segít megőrizni az idegrendszer épségét. A B3- és B9-vitaminokkal együtt rákellenes és vértisztító tulajdonságait is kimutatták.

A vitaminokon túl az aloe vera ásványi anyag tartalma is jelentős, hiszen közel 20 féle ásványi anyag megtalálható benne.

Aloe vera ellenjavallat

Annak ellenére, hogy a folsavat (B9-vitamin) várandósság alatt étrend kiegészítőként is alkalmazzák, a feldolgozatlan aloé fogyasztása a terhesség alatt mégis ellenjavalt. Továbbá ellenjavalt a növényre allergiások számára is a használata, fogyasztása.

Az aloé vera jótékony hatásai közé tartozik:

  • segíti az emésztést
  • méregtelenítésnél is hatékony
  • fokozza az immunműködést
  • bőrfiatalító hatással is bír
  • gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású
  • segítség a fogyókúránál is

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_alo%C3%A9

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom