Aloe vera szemre

Hatékony lehet az aloe vera szemre is? Az aloé csodanövényként van számontartva az utóbbi időben, aminek oka többek között, hogy gazdag számos vitaminban és több, mint 20 féle ásványi anyagot is tartalmaz. Az aloe vera vitamin és ásványi anyag tartalma pedig segít a szem egészségének megtartásában és annak helyreállításában egyaránt.

Aloe vera szemre

Többféle szem probléma lehetséges, melyre hatékony segítség az aloe vera gél. Lássuk melyek ezek:

  • Szem körüli bőr feszessége

Az aloe vera gél stimulálja a kollagén képződést, ezáltal hatékony segítség a szem körüli ráncok csökkentésében és a szem körüli bőr rugalmasságnak megtartásában is.

  • A szem vírusfertőzöttségének megakadályozásában

Ha a szem körül folyamatosan aloe vera gélt alkalmazunk az a vírusfertőzés megakadályozásában és az esetleges fertőzés tovább terjedésének gátlásában is segítség lehet.

  • Szem környéki duzzanat, horzsolás, csípés esetén

Ezeknél az eseteknél, de akár napégés, pattanások, hegek esetén is hatékony elsősorban gyulladáscsökkentő, de vérkeringést javító tulajdonságai miatt is.

  • Szem körüli karikák kezelésére

A szem körüli ráncok hatékony kezelése mellett a karikák eltüntetésében, illetve azok csökkentésében is segítség az aloé használata. A benne található vitaminok és ásványi anyagok ugyanis rendszeres használata mellett frissességet, üdeséget kölcsönöznek a megfáradt, duzzadt bőrnek.

  • Szem szárazság, vörös szem

Ezeknél a problémáknál is használható az aloé, mivel a benne található aminosav tartalom igazán hatékony a száraz és vörös szem leküzdésére és gyógyítására. Még kötőhártya gyulladás esetén is alkalmazható.

Az aloe vera kivonatait gyakran használják olyan szemproblémák kezelésére is, mint például szürkehályog, a szaruhártya gyengülése, a makula degeneráció. Ezek sajnos egyre gyakrabban előforduló általános szemproblémák.

Aloe vera a kozmetikumokban

Az aloé hasznos tulajdonságait a szépségipar is felfedezte magának, így számos termékben krémekben, testápolókban előszeretettel alkalmazzák. A benne található vitaminok és ásványi anyagok rendkívül jótékonyan hatnak, ráadásul magas víztartalommal is bír. Emiatt hidratáló hatása miatt is alkalmazzák, akár szemkörnyék ápoló szerekben is. Hidratáló képessége miatt száraz vagy érzékeny bőrre kifejezetten ajánlott.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_alo%C3%A9

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom