Aloe vera készítmények

Az aloe vera készítmények nagyon népszerűek az utóbbi időben. Az aloét évezredeken át használták az emberek, sok kultúrában magának a gyógyulásnak és a csodatévő növénynek volt a szimbóluma. Egyiptomban például a halhatatlanság növényeként tisztelték és használták. Eredendően Afrikából származik, de a művelését az idők során egészen Amerikától a Távol-Keletig terjesztették el. Mégis homályba merült egy időre és a csak a XVIII. században került ismét felfedezésre. Napjainkra ismét reneszánszát éli az egészségtudatosság szimbóluma is lett. Annál is inkább, mert számos jótékony hatása miatt, rendkívül sok betegség megelőzésében hatásos. Bár világszerte több, mint 300 faja ismert, az orvoslás területén csak három aloé fajt alkalmaznak, melyek az alábbiak: Aloe vera, Aloe arborescens és az Aloe ferox.

Aloe vera készítmények

A kereskedelemben sokféle aloé alapú termék fellelhető, ezeknek túlnyomó része aloe vera alapú. Az aloéból kivont zselé különböző hígításban, sokféle formájában kerül a forgalomba. Az aloé rendkívül gazdag vitaminokban, szinte a teljes vitaminskálát tartalmazza. Valamint több, mint 20 féle ásványi anyagot is. Ezek együttes tulajdonságaiként az aloe vera jótékony hatása a szervezetre igazán sokrétű, számos betegség megelőzhető alkalmazásával, történjen bár belsőleg, vagy akár külsőleg alkalmazva.

Számos összetevőjének köszönhetően gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatású, emiatt elsősorban a bőr védelmére használják, különböző gélek, krémek formájában. Sebek, égési sérülések, napégés, hegek, pattanások, rovarcsípések, csalánkiütések, herpeszek kezelésére igazán hatékony segítség, mivel meggyorsítja a gyógyulási folyamatot azáltal, hogy védőréteget képez a bőrön.

Magas víztartalmának köszönhetően számos öregedés ellenes és tápláló krém alapanyagául is szolgál, hiszen hatásos hidratáló. De különféle tusfürdő, sampon, testápoló, lemosók, rúzsok és fogkrémek is tartalmazzák a tiszta gélt, hiszen a szépségipar is felfedezte magának.

De az aloé gyulladáscsökkentő tulajdonságai hasznosak reumatikus ízületi gyulladások és bármilyen más lobos állapot esetén. Valamint a növény az immunstimuláció területén is képes kifejteni teljes erejét. Így az aloés termékek a növény jótékony hatásainak köszönhetően igazán szerte ágazóak. Ezek elérhetők bioboltokban, nagyobb drogériákban, de számos aloe vera webshop is létezik már.

https://www.aloewebshop.hu/

Címlap kép: Aloe vera ital (forrás: https://www.provitamin.hu/specchiasol-100-os-aloe-vera-es-vorosafonya-koncentratum)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom