Aloe vera ízületi fájdalmakra

Az aloé számos jótékony hatása ismert, de vajon hatékony lehet az aloe vera ízületi fájdalmakra is? A gyógynövények királynőjének is tartott növényt az egyiptomiak a halhatatlanság növényeként ismerték és használták. Nem véletlenül, hiszen az aloe vera rendkívül gazdag vitaminokban és több, mint 20 féle ásványi anyagot is tartalmaz. Mindezek miatt rendkívül jótékonyan hat a szervezetre, akár külsőleg, akár belsőleg használva.

Ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás fő jellemzője a szövetek gyulladása, amely általában a szövetek valamilyen sérülése miatt következik be. Különböző típusai léteznek, melyek közül a reumatoid arthritis az, amely hatással lehet a fiatalokra és az idősekre egyaránt. Ez akkor következik be, amikor az immunrendszer megtámadja az ízületekben lévő folyadékot körülvevő szinoviális membránt. Ez az érintett ízületek körül a csont, a szövetek és a porc károsodásához vezet. Ez a betegség a mai orvostudományi álláspont szerint pedig nem gyógyítható, de a kockázati tényezők melyek növelik az esélyét, csökkenthetők.

Ezek a tényezők elsősorban pedig az alábbiak:

  • túlsúly
  • dohányzás

A többi tényező nem befolyásolható, mint például:

  • az életkor – 30-60 éves kor között jelentkezik, a nőknél korábban, a férfiaknál az élet későbbi szakaszában
  • nem – a nőknél 2-3X gyakrabban fordul elő, mint a férfiaknál és a nem szült nők esetében még magasabb lehet a kockázat
  • genetikai hajlam – akiknek a családjában előfordult, ott nagyobb esély van a kialakulására

Megelőzésénél segítség lehet a kockázati tényezők csökkentése mellett:

  • a megfelelő D vitamin bevitel – hiánya növelheti a kockázatot és ronthatja a már meglévő betegséget
  • omega-3 zsírsav fogyasztása – erős gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően segítenek a betegség megelőzésében
  • porcvédő szerek szedése – ezek segíthetnek az ízületek normál működésében és megakadályozhatják az ízületi porcok lebomlását
  • megfelelő szájhigiénia – ugyanis főleg az ínybetegségek növelhetik a reumatoid artritisz kockázatát

Aloe vera ízületi fájdalmakra

Az aloe növény nagyon hatékony az ízületi gyulladás kezelésében, mivel csökkenti az ízületi gyulladás mennyiségét, amennyiben belsőleg – ivógél formájában – vagy külsőleg, célzottan a gyulladásos területen alkalmazzák. Ráadásul az aloe kivonatoknak nincs káros mellékhatása, mint például a szteroidos kezelések alkalmazása során, sőt a szövetek regenerációjának javításában is hatékony segítség lehet.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_alo%C3%A9

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom