Aloe vera belsőleg

Az aloe vera belsőleg és külsőleg is alkalmazható különböző problémák kezelésére. Külsőleg főleg sebek, hegek, rándulások, ficamok, herpeszek, pattanások, csípések, égések a mindennapi élet apró „baleseteinél” gyors és hathatós segítség. Ez az egyik legnépszerűbb gyógynövény, melyet a bőrápoló termékekben is megtalálható. Nyugtatja ápolja, hidratálja és táplálja a bőrt, segíti az új sejtek képződését és a bőr regenerációját is.

Az Aloe vera belsőleg alkalmazva

Az aloe vera belsőleg alkalmazva a szervezet számára jótékonyan hat, hiszen az alábbi hatásokkal rendelkezik:

  • Tisztító hatás – ugyanis has- és vizelethajtó hatással bír.
  • Tápláló hatás – a benne található különféle anyagok a természetes táplálkozás kiváló kiegészítőjévé teszik.
  • Sebösszehúzó hatás – sejtstimuláló hatású, mely a kollagén- és kötőszövet termelésének növekedését segíti elő
  • Gomba, baktérium és vírusölő hatású – a hatóanyagai fokozzák a vérplazmatisztító működést, ezáltal serkentve az immunrendszert is
  • Emésztőrendszert javító hatás – az aloé ital fogyasztása segít a bélrendszerben felgyűlt méreganyagoktól megszabadulni, ezáltal javítva az emésztőrendszer működését
  • Vércukorszint kiegyensúlyozó hatású – ezen kívül a triglicerid szintet is csökkenti
  • Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsökkentő hatás – A benne található növényi eredetű szteroidok lehetővé teszik a gél nyugtatószerként, fájdalomcsillapítóként történő alkalmazását, az acetil-szalicilsav pedig érzéstelenít és csökkenti a fájdalmat  
  • Daganatellenes hatás – A kálium, acemannan, B9 vitamin, cink és B12 vitamin együttes kombinációja miatt hatásosnak mutatkozik a rákos sejtek kialakulásának megelőzésében.

Külsőleg és belsőleg egyaránt érdemes alkalmazni az aloe verát azoknak, akik ízületi gyulladással küzdenek, mert a növény segíti az ízületek regenerációját, emellett pedig a fájdalmakat is csökkenti.

Emellett segít leküzdeni a pszichés és fizikális fáradtságot, a stresszt, ezáltal a közérzetet is pozitív irányban befolyásolja.

Ellenjavallat: Bár a folsavat terhesség alatt étrend kiegészítőként használják, a feldolgozatlan aloé fogyasztása a várandósság alatt mégis ellenjavallt. Valamint növényallergia esetén.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_alo%C3%A9

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom