Aloe vera arcápolás

Az aloe vera arcápolás tekintetében lassan verhetetlen a szépségápolás területén. Nem véletlen tartják úgy, hogy csodanövény, hiszen nemcsak külsőleg, de belsőleg alkalmazva is rendkívül jótékony hatású. Az aloe vera vitamin– és ásványi anyag tartalomban ugyanis rendkívül gazdag.

Gyulladáscsökkentő, gomba-, baktérium- és vírusölő, hidratáló és még számos jótékony tulajdonsággal bír, melyek mind szükségesek a bőrápolásnál. De nemcsak a bőrápolásnál, hanem számos egyéb problémánál hatékony kezelési módszer lehet, hiszen az aloe vera jótékony hatása a szervezetre igazán sokrétű, számos betegség akár meg is előzhető a fogyasztásával.

Aloe vera arcápolás

Egy korábbi felmérés szerint már 1989-ben is az aloé volt az egyik legismertebb kozmetikai alapanyag az amerikai fogyasztók körében. Napjainkra az aloé kozmetikai célú felhasználása a növény jótékony gyógyászati hatása miatt csak tovább erősödött. Az aloe vera egyébként is elsősorban a bőr védelméről ismert, hiszen számos jótékony tulajdonsága közül kiemelkedő gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló, hidratáló hatása. Mely hatékony segítség a sebek, égési sérülések, pattanások, aknék, herpeszek, de akár ekcéma kezelésénél is. Az aloé továbbá elősegíti a kötőszövet rostjaihoz szükséges kollagén termelését is, mely fontos a gyógyulási folyamatoknál.

Aloe vera a kozmetika iparban

A kozmetikai ipar nagyon hamar felfedezte magának és így a szépségipar számos ága kezdte el felhasználni a tiszta aloe vera gélt önmagában vagy tápláló és öregedés elleni, valamint napkrémek, testápolók, lemosók, rúzsok, de még fogkrémek alapanyagaként is. Különleges szappanokat és tusfürdőket állítanak elő aloé kivonatból, melyek tisztító funkciójukon kívül igen jelentős bőrvédő hatással is rendelkeznek.

Az aloé alapú samponok különösen jó eredményeket értek el a korpával szemben. A fejbőr rendszeres masszírozása aloéval pedig segít a hajhullás, kopaszodás megelőzésében.

Azonban érdemes tudni, hogy ezekben a termékekben az aloé leve legfeljebb 2%-ban van jelen, a termék hatásos voltához azonban az aloégél 25 és 40% közötti koncentrációja lenne szükséges.   

Aloe vera otthon

A legjobb, ha az aloé vera cserépben otthon áll rendelkezésünkre, akkor ugyanis rögtön kéznél van és a koncentrációja is a legnagyobb. Minden bőrtípusra és bőrproblémára ajánlott a használata. Alkalmazása is igen egyszerű: Egy darabot a növény leveléből vágjunk ketté, és dörzsöljük át vele finoman az érintett területet. Egyszerű arcápolóként is kiváló, mivel hidratáló hatása miatt az egészséges bőrnek is nagyon jót tesz.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_alo%C3%A9

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom